Έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος οπότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Παρακάτω θα δούμε 8 καλοκαιρινές τοφές για να χάσετε κιλά.
Νο. 1: Καρπούζι
Μετά από μια ζεστή μέρα δεν υπάρχει καλύτερη απόλαυση από μια φέτα παγωμένο καρπούζι. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 kcal και βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού καθώς αποτελείται σε ποσοστό 92% από νερό. Τέλος είναι μια καλή πηγή καλίου ένα σημαντικό μέταλλο για τα κύτταρα και τα σωματικά υγρά.
Νο. 2: Ψημένα λαχανικά
Τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχουν άφθονα φρέσκα λαχανικά που ψήνονται στο grill όπως μελιτζάνες κολοκυθάκια φρέσκα μανιτάρια και σπαράγγια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε πιάτα με σαλάτες από λαχανικά και εννοείτε να τα απολαύσετε στο grill με λίγο λαδολέμονο.
Νο. 3: Φράουλες
Οι φράουλες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και πληρότητας και έτσι περιορίζουν την τάση για τσιμπολόγημα.
Νο. 4: Ντομάτες
Μια μέτρια ντομάτα έχει μόλις 36 θερμίδες μαζί με πολύ νερό, πολλά ιχνοστοιχεία και κυρίως πολλά αντιοξειδωτικά. Άρα μας ενυδατώνουν τις ζέστες μέρες του καλοκαιριού ενώ παράλληλα μας βοηθούν να έχουμε ένα αίσθημα κορεσμού.
Νο. 5: Κρύες Σούπες
Οι κρύες σούπες είναι από τα αγαπημένα πιάτα χαμηλών θερμίδων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Κρύες σούπες όπως γκασπάτσο ή αγγούρι-άνηθο που περιέχουν πολλά χοντροκομμένα λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σας φουσκώσει, ώστε να τρώτε λιγότερα στο γεύμα.
Νο. 6: Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες καθώς είναι πλούσιά σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών Α,Β,C,D,E και σε μέταλλά που είναι σύμμαχοι του αδυνατίσματος όπως μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο, χαλκό και σίδηρο. Έτσι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά ακόμα πιο γρήγορα
Νο. 7: Αβοκάντο
Ο κορεσμός είναι σημαντικός παράγοντας στην διαχείριση του βάρους, αφού αν αισθάνεστε χορτάτοι, δεν κάνετε παρασπονδίες τσιμπολογώντας ανάμεσα στα γεύματα ή τρώγοντας μεγάλες ποσότητες κυρίων πιάτων. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως η προσθήκη αβοκάντο δεν προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα κρατώντας την ινσουλίνη σε χαμηλά επίπεδα οπότε δεν νιώθετε την αίσθηση για γλυκό.
Νο. 8: Αγγούρια
Είναι εντυπωσιακό ότι περίπου το 96% του αγγουριού είναι νερό και με τον τρόπο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συναντάμε στο αγγούρι είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες του όπως είναι η βιταμίνη C και το β-καροτένιο που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.