Πόσο μας παχαίνει το αλκοόλ;
Πόσο μας παχαίνει το ποτο;

Αληθεύει ότι το αλκοόλ παχαίνει; Παρακάτω θα αναλύσουμε τους 3 παράγοντες που ενοχοποιούν το αλκοόλ στην προσπάθεια σας για να αδυνατίσετε. Επίσης θα σας παραθέσουμε και τις θερμίδες από τα πιο γνωστά αλκοολούχα ποτά ώστε να ξέρετε όταν κάνετε ατασθαλίες πόσες θερμίδες παίρνετε

Το αλκοόλ μας ανοίγει την όρεξη

Το αλκοόλ επηρεάζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξη μας για φαγητό. Για να ισορροπήσει ο οργανισμός ζητάει τροφές πλούσιες σε ενέργεια (υδατάνθρακες) και σε συνδυασμό με τις ριγμένες αναστολές που προκαλεί, το τελικό αποτέλεσμα είναι να πέφτετε με μανία σε ανθυγιεινούς υδατάνθρακες όπως πίτσες.

Το αλκοόλ έχει θερμίδες

Κατά μέσο όρο τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν 7 θερμίδες ανά γραμμάριο και φυσικά δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Έτσι αν παρασυρθείτε και πιείτε 2 ποτάκια των 50 γραμμάριων τότε θα έχετε καταναλώσει 600-700 θερμίδες που δεν χρησιμεύουν πουθενά στον οργανισμό σας.

Το αλκοόλ δεν είναι φίλος της γυμναστικής

Αν καταναλώσετε κάποια ποτάκια το προηγούμενο βραδύ τότε είναι πολύ δύσκολο να προσαρμόσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας για την επόμενη μέρα καθώς θα έχετε αδυναμία και γενικά πεσμένη διάθεση για γυμναστική αφού ο οργανισμός σας θα προσπαθεί να αποβάλει τις τοξίνες του αλκοόλ από το αίμα σας.

Θερμίδες ποτών

Μπίρα

Η μπίρα εκτός από το αλκοόλ που κυμαίνεται περίπου στο 4-5% είναι από τα λίγα ποτά που περιέχουν και υδατάνθρακες λόγω του κριθαριού που περιέχει. Έτσι ένα κουτάκι μπίρα 330ml έχει περίπου 150 θερμίδες.

Κρασί

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί περιέχει από 120-140 θερμίδες ενώ περιέχει 3.8γρ υδατάνθρακες. Ένα ποτήρι λευκό περιέχει από 110-120 θερμίδες ενώ έχει την ίδια αναλογία σε υδατάνθρακες με το κόκκινο.

Τα υπόλοιπα  <<σκληρά >> οινοπνευματώδη όπως το ουίσκι το ρούμι η βότκα έχουν 40-45% αλκοόλ και μας δίνουν περίπου 200-300 θερμίδες ανά 40ml. Προσοχή στα κοκτέιλ που προσφέρουν απλόχερα 400-500 θερμίδες ανά ρόφημα.

Αν θέλετε να πιείτε ένα ποτάκι ενώ είστε σε δίαιτα ή διατροφή προτιμήστε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ή 1 ποτήρι λευκό ποτό όπως βότκα ή τζιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΔΙΑΙΤΕΣ

close
Start typing to see posts you are looking for.
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Scroll To Top