Μαθετε Τους Κανονες Για Την διαιτα μοναδων
διαιτα μοναδων

Η βασική αρχή της Δίαιτας των Μονάδων είναι να μετράμε ημερησίως ένα σύνολο μονάδων (γιαυτό πήρε και το όνομα διαιτα μοναδων), καθώς κάθε τρόφιμο αντιστοιχεί σε κάποιες μονάδες και δεν περιορίζετε η ποσότητα. Οι γυναίκες  επιτρέπετε να λαμβάνουν 6-7 μονάδες την ημέρα, 6 μονάδες αν θέλουν να χάσουν μέχρι 10 κιλά και 7 μονάδες αν θέλουν να χάσουν περισσότερα (αυξάνουμε κατά 1 μονάδα το ημερήσιο πλάνο στην δίαιτα για χάσιμο πολλών κιλών για να αποτρέπουμε το μπλοκάρισμα του μεταβολισμού. Οι άνδρες 7-8 μονάδες αντίστοιχα 7 για απώλεια έως 10 κιλών και 8 μονάδες για περισσότερα (το ίδιο συμβαίνει με την αύξηση της μονάδας και στους άντρες).

Βασικοί κανόνες

Χρόνος :Κάθε τρόφιμο αντιστοιχεί σε 0 ή 1 μονάδα. Τα τρόφιμα που έχουν 0 μονάδες τις ονομάζουν ελεύθερες τροφές γιατί επιτρέπετε η ημερήσια κατανάλωση χωρίς κανένα περιορισμό στην ποσότητα.  ΠΡΟΣΟΧΗ όμως στα τρόφιμα με 1 μονάδα μπορούμε να φάμε όση ποσότητα θέλουμε αφαιρώντας την μονάδα της ημέρας αλλά πρέπει να καταναλωθεί  το φαγητό μέσα σε 1 ώρα αλλιώς θα πρέπει να το αναμετρήσουμε για 1 μονάδα.

Συνδυασμός φρούτων: Όλα τα φρούτα έχουν 0 μονάδες εκτός από Πεπόνι, καρπούζι, σύκο, σταφύλι, μπανάνα, τροπικά φρούτα τα οποία έχουν 1 μονάδα.

Προσοχή: τα φρούτα που έχουν 0 μονάδες πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους χωρίς συνδυασμό με κάποιο άλλο φρούτο γιατί αλλιώς θα μετρήσουν σαν 1 μονάδα. Διαφορετικό φρούτο μπορούμε να φάμε αφού περάσουν 2 ώρες.

Ποσότητα: απεριόριστη για όλες τις τροφές εκτός από αλεύρι και ζάχαρη

Λάδι: Το λάδι ανάλογα με την μορφή του έχει και κάποιες μονάδες. Έτσι έχουμε το ωμό λάδι 1 μονάδα ,το βραστό 1 μονάδα, το τηγανιτό 1 μονάδα, το ψητό 1 μονάδα.

Παράδειγμα: Αν κάνουμε μπάμιες(λάδι βραστό) με κοτόπουλο και μια σαλάτα πράσινη με λάδι. Έχουμε 1 μονάδα για το κοτόπουλο μια για το λάδι που έχουν οι μπάμιες(οι μπάμιες έχουν 0 θερμίδες αλλά μετράει το λάδι που έχουν μαγειρευτεί) και 1 μονάδα για το λάδι της σαλάτας σύνολο 3 μονάδες.

Προσοχή στο τσιγαριστό και μετά φουρνιστό φαγητό. Παράδειγμα: Τα γεμιστά πιπέρια πολλοί τσιγαρίζουν το ρύζι πρώτα στο τηγάνι με λάδι και μετά αφού γεμίσουν τα γεμιστά βάζουν ελαιόλαδο από πάνω για να ψηθεί στον φούρνο. Έτσι έχουμε 1 μονάδα για το τσιγαριστό λάδι και 1 μονάδα για το φουρνιστό λάδι. Άρα το λάδι μας παρόλο που είναι ένα φαγητό μετράει για 2 μονάδες γιατί είναι στο φαγητό μας με 2 διαφορετικές μορφές.

Μονάδες τροφίμων:

0 μονάδες όλα τα φρούτα εκτός από Πεπόνι, καρπούζι, σύκο, σταφύλι, μπανάνα, τροπικά φρούτα.

Όλα τα λαχανικά (εκτός από πατάτα, καλαμπόκι, παντζάρι)

Καφές, σκέτος και κακάο χωρίς ζάχαρη με νερό μόνο.

Μπαχαρικά όλων των ειδών

Λεμόνι ξύδι μουστάρδα κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη με γλυκαντικά από το φυτό τύπου stevia

1 μονάδα: Πεπόνι, καρπούζι, σύκο, σταφύλι, μπανάνα, τροπικά φρούτα

Καλαμπόκι, πατάτα, παντζάρι,

Κρέας, πουλερικά, κυνήγι, Ψάρια, θαλασσινά

Ζυμαρικά, Ρύζι, όσπρια

Όλα τα γαλακτοκομικά (λευκά και κίτρινα τυριά, γάλα, γιαούρτια)

Βούτυρο, λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή ή λευκή, μέλι, βρόμη, ταχίνι, ξηροί καρποί, ελιές, 1 ποτήρι αλκοόλ η κρασί.

2 μονάδες: Όλα τα κανονικά αναψυκτικά τύπου coca cola, τα τσάγια τύπου life και nestea και οι έτοιμοι χυμοί εμπορίου με ζάχαρη.

Τέλος μια τελευταία επισήμανση για το ψωμί για το πως το μετράμε στην διαιτα μοναδων

1 μονάδα: 1 φέτα ψωμί χωρίς σπόρια

3 φρυγανιές μικρές και χωρίς ζάχαρη

1 Κουλούρι θεσσαλονίκης χωρίς σουσάμι μεσαίο μέγεθος

1 παξιμάδι ολικής άλεσης μεγάλο μέγεθος

1 πίτα σουβλάκι μεσαίο μέγεθος

3 κομμάτια πίτας (1 μονάδα μόνο για το φύλλο της πίτας επιπλέον μετράμε ξεχωριστά τις μονάδες των υπόλοιπων υλικών)

2 κομμάτια πίτσας (1 μονάδα μόνο για τη ζύμη και μετράμε ξεχωριτά τις μονάδες των υπόλοιπων υλικών)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΔΙΑΙΤΕΣ

close
Start typing to see posts you are looking for.
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Scroll To Top